Un passadís privat per als Mèdici, el Corredor Vasarià

Florència és una d’eixes ciutats on sempre em trobe bé. Enguany m’he passejat pels seus carrers amb un grup d’alumnes, la qual cosa té els seus avantatges (vore l’expressió d’admiració d’alguns d’ells quan s’enfrontaren amb el David de Miquel Àngel) i els seus inconvenients (vore amb pena com d’altres eixiren del Museu de l’Acadèmia sense ni tan sols parar-se dos minuts).

El bressol del Renaixement t’ompli l’esperit de goig, només cal caminar per anar rebent els regals artístics i històrics que ofereix a dojo, alguns dels quals són obra de Giorgio Vasari, historiador de l’Art, pintor i arquitecte nascut a la propera ciutat d’Arezzo el 30 de juliol de 1511.Hui ens fixarem en una de les seues obres arquitectòniques, el Corridoio Vasariano, un passadís elevat que connecta el Palazzo Vecchio amb el Palazzo Pitti, açò és la seu del govern florentí amb la residència dels Mèdici, la família que el va exercir entre els segles XVI i XVIII després de transformar la República de Florència en un ducat hereditari l’any 1532.

La construcció del Corredor es va fer en només cinc mesos i per ordre del duc Cosme I l’any 1565; el seu camí passà per dos dels principals símbols de Florència, la Galleria degli Uffizi i el Ponte Vecchio. En aquest darrer lloc tenien els seus establiments els carnissers florentins, però perquè els Mèdici no hagueren de patir la sentor en passar-hi les carnisseries foren substituïdes per joieries que encara hi eren el passat mes de juny. Del tram que travessa la Galleria degli Uffizi actualment s’ha fet una galeria d’art annexa al museu on s’exposa una col·lecció de retrats dels Mèdici.

Visitar el Corredor Vasarià és possible, personalment no serà el motiu principal de la meua propera visita a Florència, que encara no sé quan però es produirà, però vos puc ben assegurar que no deixaré passar l’oportunitat de transitar per eixe passadís privat que els Mèdici es feren construir enmig del bressol del Renaixement.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.