Margarete Steiff, la mare de l’ós Teddy

El 24 de juliol de 1847 va nàixer a Giengen an der Brenz, una xicoteta localitat alemanya propera a Stuttgart, Apollonia Margarete Steiff. Quan només comptava díhuit mesos de vida va contraure poliomielitis, una malaltia que la va lligar per a la resta de la seua vida a una cadira de rodes. Les perspectives de futur per a una xiqueta de meitat del s.XIX no semblaven massa falagueres.

Per sort Margarete desenvolupà un fort caràcter positiu que la va ajudar a vèncer tots els entrebancs que una xiqueta amb la seua discapacitat encara hui es troba gairebé cada dia. Després de passar per l’escola, rebé formació de cosidora, vencent l’oposició inicial de son pare, qui, finalment, li va construir taller de costura a casa on Margarete i les seues germanes començaren a fer xicotets treballs.

L’any 1877, amb l’ajuda d’Adolg Glatz, un fabricant de feltre, Margarete funda la seua pròpia empresa i començà a produir sinagües i combinacions per a dona i abrics per a xiquets amb prou èxit, de manera que prompte el taller es va convertir en una xicoteta fàbrica.

Imatge extreta de: www.emprendices.com

Quan en vespres del Nadal de 1880 Margarete va cosir huit elefants de feltre i els va posar a la venda com agullers no s’imaginava l’èxit que li anava a caure al damunt. Els elefantets van triomfar coma joguets infantils i les comandes no tardaren a arribar, Margarete va dissenyar nous animals i les vendes es dispararen fent que l’empresa cresquera fins assolir nivells internacionals.

Fou l’any 1897 quan aparegué el que s’havia de convertir en el producte insígnia de la marca Steiff, l’Ós Steiff. El disseny, però, no fou de Margarete sinó del seu nebot Richard que el va batejar com 55PB i que acabaria convertint-se en el mundialment famós Teddy Bear per l’associació casual de la joguina amb el president nord-americà Theodore Roosevelt.

D’óssets Teddy se n’han venut milions arreu del món, alguns a preus que fins i tot resulten immorals. Un bon exemple de superació el que ens dona Margarete Steiff, més encara si tenim en compte que la companyia que va fundar fa més d’un segle segueix activa i gaudeix d’un prestigi mundial pel que fa a la fabricació de joguets de qualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.