Un any sense Emma Cohen, un any sense Caponata

Emma Cohen fou una d’eixes actrius que defuig qualsevol intent per classificar-la, la seua carrera i la seua personalitat convertiren la seua vida en un exemple de persona lliure que mai no es va deixar lligar per res ni per ningú.

Nascuda a Barcelona en una família benestant, amb la què va deixar de relacionar-se sent encara molt jove, Emma va viure la utopia del maig del 68 parisenc abans de convertir-se en habitual dels ambients més progressistes de Barcelona i Madrid.

La seua inquietud vital no la va deixar ser sols una actriu destacada que va iniciar-se als escenaris teatrals i es va convertir en un dels rostres més familiars per al públic de l’estat espanyol per la seua participació en algunes de les sèries de més èxit de la televisió dels anys setanta i huitanta, com ho fou Curro Jiménez.

A principi dels huitanta va reduir el seu treball davant les càmeres i encetà la seua faceta d’escriptora publicant la seua primera novel·la, Toda la casa era una ventana (1983). La van seguir unes quantes novel·les més i alguns guions com l’adaptació radiofònica de Las bicicletas son para el verano de Fernando Fernán Gómez, la seua parella durant més de trenta anys.

Quan va morir Emmanuela Beltrán Rahola l’11 de juliol de 2016 un bon pessic de la meua infància se’n va anar amb ella, o millor dit amb el seu personatge més famós, la gallina Caponata de Barrio Sésamo, per a mi la millor interpretació de totes les que Emma Cohen va fer en tota la seua carrera. Què voleu? No puc evitar sentir-me una mica xiquet només en fer memòria d’aquelles vesprades que vaig passar mirant una pantalla ocupada per una gallina multicolor gegant que em trencava moltes vegades els esquemes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.