Éric Moussambani, l’heroi guineà de les piscines olímpiques

El diccionari ens diu que un antiheroi és el personatge d’una obra de ficció a qui l’autor li atribueix les característiques oposades a les que normalment distingeixen l’heroi. El protagonista de hui no és cap personatge d’una història de ficció, la seua és una història real que es va desenvolupar durant els Jocs Olímpics de Sydney 2000, i al meu parer tampoc és un antiheroi, malgrat que alguns mitjans de comunicació així el van qualificar.

Éric Moussambani va nàixer el 31 de maig de 1978 i va participar representant Guinea Equatorial en la competició de natació. El dia de la seua actuació el guineà havia de nadar en companyia d’altres dos nadadors, un nigerià i un tadjik que no pogueren contindre els nervis i feren una eixida en fals que els costà la desqualificació. A la tercera fou la bona i Moussambani es va llançar a la piscina, tothom sabia que seria ell qui guanyaria eixa sèrie de classificació.

En començar a nadar el públic es va quedar mut en vore “l’estil” tan poc ortodox de Moussambani, deu segons després els crits d’ànim i els aplaudiments es van fer generals i l’acompanyaren durant el minut i mig més que va necessitar per acabar amb una marca d’1’ 52’’ 72, més d’un minut per damunt del temps que va aconseguir l’holandés que acabà guanyant la medalla d’or.

L’actuació d’Éric Moussambani la vam entendre després, quan ens vam assabentar que havia aprés a nadar huit mesos abans dels Jocs i que fou seleccionat perquè ell fou l’únic que va respondre a l’anunci de la Federació Guineana de Natació sol·licitant nadadors per a participar als Jocs Olímpics. El seu entrenament tampoc havia sigut molt avançant, quatre mesos abans dels Jocs nadava una hora diària en la piscina d’un hotel abans que arribaren els hostes.

Potser l’entrenament en una piscina de dotze metres fou el motiu que no cometera també una eixida en fals, jo en el seu lloc haguera estat terroritzat davant la perspectiva d’haver de creuar eixa piscina gegant. Éric Moussambani fou un home valent que es va atrevir a llançar-se i la va creuar no una vegada, dues! I, a més amés, ho va fer sense recórrer a cap substància prohibida per millorar el seu rendiment, com sí que van fer alguns dels qui van superar-lo en la competició.

Tot un heroi aquest Moussambani! Esteu d’acord?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.