Úrsula Andress, l’Afrodita suïssa

Segons una tradició de la mitologia grega Afrodita va ser el fruit de la relació que van mantindre Zeus i Dione, una deessa de la primera generació divina amb uns orígens prou confusos. Potser és més coneguda altra tradició que presenta Afrodita nascuda de l’escuma marina, que la va engendrar en caure a la mar els genitals d’Urà, mutilat pel seu fill Cronos.

Seguint eixes tradicions Plató parla en el seu diàleg “El banquet” de l’existència de dues deesses de l’amor, l’Afrodita urània nascuda d’Urà i representant de l’amor pur i l’Afrodita pandemos fruit dels amors de Zeus i Dione.

Hui afegirem una tercera Afrodita que va nàixer el 19 de març de 1936 a Ostermundingen, una xicoteta ciutat al costat de Berna i situada a quasi 600 metres sobre el nivell del mar, l’Afrodita suïssa. Estem parlant d’Úrsula Andress, una actriu que va marcar una època allà pels anys 60 i 70 del segle passat.

La carrera cinematogràfica d’Ursula Andress no destaca especialment per la qualitat de les seues interpretacions, tot i que l’any 1964 va guanyar el Globus d’Or a la millor nova promesa femenina pel seu paper a la primera pel·lícula de l’agent 007: Agent 007 contra el Dr. No (1962). És precisament una escena d’eixa pel·lícula la que m’ha fet proclamar Úrsula com l’Afrodita suïssa, eixa en la què Úrsula ix de la mar com si acabara de nàixer de l’escuma marina.

Supose que no fou una casualitat que fora ella l’actriu escollida per interpretar el paper de la deessa Afrodita en la pel·lícula Clash of Titans (1981), qui millor que l’Afrodita suïssa per al paper?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s