Adam Rainer, el nan que es va convertir en un gegant

adam-rainer-xiquetAdam Rainer, el protagonista de l’entrada de hui, va nàixer a la ciutat de Graz l’any 1899, en el que llavors era l’imperi Austrohongarés, una de les potències europees que va lluitar a la Gran Guerra que va dessagnar Europa entre els anys 1914 i 1918. Quan va esclatar el conflicte Adam tenia 15 anys i va mirar d’allistar-se a l’exèrcit imperial, però fou rebutjat. Potser molts pensareu que allistar un xiquet de només quinze anys haguera sigut una bestiesa i que en eixa ocasió els militars austríacs mostraren una mica de trellat, però el motiu del rebuig no fou la poca edat de l’aspirant a soldat sinó la seua curta alçada.

Durant els seus primers quinze anys de vida Adam Rainer sols havia crescut fins els 116 centímetres, una alçada que no havia augmentat un any després quan va tornar a provar d’allistar-se i que es va mantenir gairebé sense variacions fins que va complir els dènou anys, quan els metges van declarar oficialment que Adam patia nanisme. No explicaren els metges, però, que la talla del peu d’Adam fora un 53 quan el declararen oficialment nan.adam-rainer-adult

La condició de nan d’Adam Rainer es va mantindre fins que en complir 21 anys el seu cos va començar a créixer d’una manera que hauríem de qualificar de sorprenent. Digueu-me si no vos sembla sorprenent que deu anys després, quan va complir els 31, ja mesurava 2’18 metres, havia crescut un metre sent plenament adult i el procés no semblava que anara a parar.

Malauradament els humans no estem dissenyats per créixer durant tota la nostra vida i Adam Rainer hagué de patir tota una col·lecció d’efectes secundaris que a més de fer-li perdre vista i oïda acabaren deixant-lo postrat en un llit patint dolors terribles.

No sé si la metamorfosi que va convertir Adam Rainer en un gegant s’havia completat quan va morir el 4 de març de 1950, en eixe moment mesurava 2,34 metres i era, segons el llibre Guinness, la persona que havia experimentat la variació més gran d’alçada. Un trist consol si tenim en compte el patiment que segurament el va acompanyar tota la seua vida.adam-rainer-comparativa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s