Arne Jacobsen, disseny danés per a una odissea espacial

arne-jacobsenArne Jacobsen fou un dels arquitectes danesos més destacats del segle XX, està considerat l’introductor de l’arquitectura contemporània a Dinamarca, una arquitectura que concebia com el resultat d’un disseny total, de manera que no es limitava a projectar els edificis i dissenyava els mobles i complements que havien d’inserir-se en la majoria dels que va construir.

Nascut a Copenhaguen l’11 de febrer de 1902, Arne Jacobsen va treballar com a obrer de la construcció abans de formar-se acadèmicament a la Facultat d’Arquitectura de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Copenhaguen.

Entre els seus projectes més importants sol esmentar-se el Radison SAS Hotel Royal, un edifici en el què va utilitzar l’acer i l’alumini, uns materials poc coneguts encara en eixos moments i que caracteritzaren el que fou el primer gratacel de Copenhaguen. Fou un encàrrec de la Scandinavian Airlines System on Jacobsen va desenvolupar tot el seu geni creatiu creant un mobiliari escultòric que va complementar fins i tot amb el disseny dels coberts del restaurant o els teixits que havien de vestir l’interior de l’edifici.

cadira-numero-7-darne-jacobsencadira-egg-darne-jacobsenArribats a aquest punt podem parlar d’alguns dels seus dissenys més coneguts, segurament la majoria de nosaltres alguna vegada haurem segut en alguna de les cadires de Jacobsen: Ant (1951), 3107 (1955), Swan (1958) o Egg (1957). La més coneguda potser siga la nomenada sèrie 3107 o també cadira número 7.

Per acabar no em resistisc a parlar de la Flatwareun (1957) una coberteria d’acer inoxidable que Arne Jacobsen va dissenyar per al SAS Hotel Royal. El seu disseny destaca per dues característiques, el minimalisme i el desplaçament de la cavitat de la cullera, la qual cosa obliga a escollir entre culleres per a dretans o per a esquerrans. El disseny va resultar tan innovador i futurista que Stanley Kubrik el va portar a l’espai en la seua pel·lícula “2001 Una odissea de l’espai”.coberteria-flatwareun-darne-jacobsen

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.