Cristóbal Martínez-Bordiú, “el Gendríssim”

enllac-cristobal-martinez-bordiu-i-carmen-francoEl 4 de febrer de 1998 va morir com a conseqüència d’una hemorràgia cerebral Cristóbal Martínez-Bordiú, X marqués de Villaverde, un títol nobiliari que va rebre de sa mare i al què se’n havien afegit uns quants més, d’oficials i de populars, arran del seu matrimoni amb l’única filla de Franco.

Emparentar amb el dictador va convertir Cristóbal Martínez-Bordiú en un dels personatges més populars de l’Espanya dels 50, no cal dir que la seua carrera mèdica es va vore impulsada d’una manera que mai hauria aconseguit sols amb les seues capacitats personals com a metge. “El Gendríssim”, el primer títol que li va atorgar la saviesa popular, fou catalogat pel règim com un dels millors cardiòlegs del món.cristobal-martinez-bordiu-fent-el-trasplantament-de-cor

El currículum professional del marqués va consistir en l’acumulació de càrrecs en diferents hospitals públics, ell va ser també l’encarregat de realitzar el primer trasplantament de cor dut a terme a l’estat espanyol només uns mesos després que ho fera el doctor Barnard, una operació que fou utilitzada amb finalitats propagandístiques pel règim franquista i que es va realitzar en circumstàncies més que discutibles. Així mateix, el marqués fou el cap de l’equip mèdic que va atendre Franco durant la seua agonia i, possiblement, l’autor de les fotografies del dictador al seu llit de mort.

franco agonitzant

Amb tot, l’ocupació principal del Gendríssim sembla que no va ser la medicina, preferia dedicar-se a altres activitats empresarials com gestionar la concessió espanyola de les motos Vespa italianes, la qual cosa li valgué l’atorgament d’un altre títol popular, el de “marqués de Villavespa”. La millora evident del seu tren de vida només rebre el “sí quiero” de Carmencita Franco Polo li valgué també l’atorgament popular del “marquesat de Vayavida”.

Tot un clixé aquest Cristóbal Martínez-Bordiú.Cristóbal Martínez Bordiú

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.