Giotto, el pintor i la sonda del cometa Halley

giotto-paolo-uccelloGiotto di Bondone fou un pintor i arquitecte que ve sent considerat el primer artista que va superar les influències bizantines presents a l’art italià de la segona meitat del s.XIII; en fer-ho, Giotto seguia els passos del seu mestre Cimabue i va encetar un camí que culminaria en la revolució artística que seria el Renaixement.

L’obra pictòrica de Giotto destaca per la unificació de l’espai pictòric que aconsegueix campanile-del-duomo-de-florenciamitjançant l’ús de nous efectes de perspectiva i per l’encert amb que integra els personatges amb els elements arquitectònics que utilitza per emmarcar-los. La seua faceta d’arquitecte va culminar poc abans de la seua mort el 8 de gener de 1337, quan va traçar els plànols i començà la construcció del campanile de la catedral de Florència.

Giotto va treballar arreu de la península italiana amb l’ajut de molts col·laboradors, de manera que moltes de les obres que signà en realitat comptaren amb poca intervenció directa del mestre. Això no obstant, la seua fama va ser considerable i personalitats contemporànies seues com Dant o Boccacció elogiaren la seua obra, com també ho va fer Giorgio Vasari.

L’Agència Espacial Europea va enviar una sonda espacial l’any 1986 en una missió no tripulada que havia d’estudiar el cometa Halley, la sonda fou batejada amb el nom Giotto en honor del pintor perquè aquest va pintar a la capella de l’Arena de Pàdua un fresc on va col·locar el cometa sobre el portal de Betlem en representació de l’estrella de Betlem.ladoracio-dels-mags-giotto-capella-de-larena-de-padua

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s