Per molts anys i bons, planeta Terra!!!!

planetaSi llegim el Gènesi, el primer llibre de l’Antic Testament, trobem el relat de la creació divina, una tasca que començà amb la creació del cel i la terra barrejats en un caòtic maremàgnum cobert d’inici per tenebres. No fou, però, fins el tercer dia de la creació que Déu separà les aigües dels continents

9 Déu digué: –Que les aigües de sota el cel s’ajunten en un sol indret i apareguen els continents. I va ser així. 10 Déu donà als continents el nom de terra, i a les aigües aplegades, el de mar. Déu veié que tot això era bo. 11 Déu digué: –Que la terra produïsca vegetació, herbes que facen llavor i arbres de tota mena que donen fruit amb la seua llavor, per tota la terra. I va ser així. 12 La terra produí la vegetació, les herbes de tota mena que fan la seua llavor i els arbres de tota mena que donen fruit amb la seua llavor. Déu veié que tot això era bo. 13 Hi hagué un vespre i un matí, i fou el tercer dia.

Gn 1,9-13

En eixe moment podem considerar que es va crear la Terra, el tercer dels planetes del Sistema Solar per la seua proximitat al Sol, la creació del qual la Bíblia data un dia després. Els càlculs científics més actualitzats daten el naixement del nostre planeta fa 4.587 milions d’anys, una edat que supera amb escreix la calculada per James Ussher, l’arquebisbe anglicà d’Armagh allà pel 1650.

Segons l’ínclit clergue la Terra fou creada per Déu nostre Senyor el 23 d’octubre de l’any 4004 aC, és a dir que el planeta que ens acull hui ha de bufar un pastís amb 6020 ciriets.

Personalment estic més predisposat a considerar correcta la datació científica que la de James Ussher, però per a gustos colors i darrerament sembla que resulta cada vegada més fàcil trobar gent que confia més en els càlculs de l’arquebisbe irlandés. Serà cert allò que diuen al meu poble que la crisma no es pot comprar a cap tenda?James Usher

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.