Jason Lewis, la volta al món en … dies

la-volta-al-mon-en-80-diesJules Verne és, segurament, un dels més afamats escriptors francesos de tots els temps. De la seua ploma van eixir un munt de novel·les que podien ser considerades de ciència ficció quan es publicaren; actualment, però, molts no dubten en qualificar-les de visionàries o premonitòries. La visió del futur que trobem a les novel·les de J. Verne ens resulta tan recognoscible que hi ha gent que la considera una prova fefaent dels viatges a través del temps, creuen que de cap altra manera podem explicar la presència d’avions, submarins i altres avanços tecnològics que a nosaltres ens són quotidians, però al segle XIX eren ciència ficció.

La novel·la en la què ens fixarem hui, però, no destaca per la presència a les seues pàgines de gins avançats al seu temps; es tracta més bé d’un homenatge a les conquestes tecnològiques de l’època que havien permés reduir les distàncies del planeta i fer-lo totalment accessible per a qualsevol humà decidit i que comptarà amb la formació adient, sense que disposar d’un bon cabal pecuniari fóra un aspecte prescindible.

L’obra en qüestió és La volta al món en huitanta dies (Le tour du monde en quatre-vingts jours – 1873), una de les més conegudes de Verne, si no és la més coneguda, gràcies en part a les moltes adaptacions cinematogràfiques que s’han fet i també per un sèrie de dibuixos animats que es va emetre allà pels anys 80 a la televisió pública espanyola i la melodia principal de la qual, interpretada pel grup Mocedades, estareu taral·lejant tots els qui llegiu aquesta entrada i hagueu complit ja els vint-i-cinc anys.

El protagonista de la novel·la original és Phileas Fogg, un cavaller britànic que escomet l’empresa de fer la volta completa al món en 80 dies per demostrar els seus companys de club que els seus càlculs són correctes. A la sèrie de dibuixos animats el protagonisme recau en un lleó antropomorf anomenat Willy Fog.jason-lewis-arribant-a-australia

Cap d’ells és, però, el protagonista de l’entrada de hui,  encara que també és un britànic, Jason Lewis, un home que fou capaç de fer la volta al món eixint des de la Gran Bretanya i es va convertir en el Phileas/Willy Fogg del segle XXI quan va tornar a Londres el 6 d’octubre de 2007. El trajecte de Lewis, però, es va realitzar viatjant cap a l’oest i no cap l’est com havien fet els dos Fogg i tots els mitjans de transport que va utilitzar es movien sols amb la seua pròpia força; segurament per això la seua aventura es va allargar una mica més de huitanta dies, concretament estigué viatjant 13 anys, 2 mesos, 23 dies i 11 hores. Una mica més i pot ser Jules Verne l’arriba a conéixer en un dels seus viatges en el temps.volta-al-mon-amb-forca-human

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s