Paolo de San Leocadio, amb ell venia el Renaixement

angels-musics-de-la-catedral-de-valencia-paolo-de-san-leocadioReggio de l’Emilia és una ciutat del nord d’Itàlia fundada en època romana on va nàixer el 10 de setembre de l’any 1447 Paolo de San Leocadio, el més xicotet dels quatre fills de Pietro Lazzaro di San Leocadio. El jove Paolo va iniciar la seua formació com a pintor a la seua ciutat natal, abans de desplaçar-se amb només 11 anys a la ciutat de Ferrara on a més de treballar amb els mestres Bono da Ferrara i Ercole de’ Roberti, rebé influències de mestres com Pietro Perugino o Andrea Mantegna, entre d’altres.

L’any 1472 Paolo de San Leocadio es va traslladar a la península Ibèrica formant part del seguici del cardenal Roderic de Borja, el futur papa Alexandre VI. El cardenal xativí va encomanar-li la decoració al fresc de la capella de l’altar major de la catedral de València, una tasca que havia de realitzar amb Francesco Pagano.

Els frescos que San Leocadio va pintar a la catedral de València foren coberts a finals del s.XVII amb una volta barroca. Afortunadament unes obres de restauració iniciades l’any 2004 possibilitaren que des de l’any 2006 podem tornar a gaudir-ne, malgrat que siga necessari el pagament previ d’una entrada.

La part més important de l’obra de San Leocadio es troba a la ciutat de València, però si voleu conéixer més obres seues també podeu vore’n a Castelló, a Gandia, a Vila-real o a Xàtiva, sense oblidar les que té exposades a la National Gallery londinenca o al Museu del Prado madrileny.la-verge-sant-josep-i-linfant-paolo-de-san-leocadio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.