San Marino, la república més antiga del món

Bandera-animada-de-san-marinoUna llegenda conta que per fugir de la persecució que va engegar l’emperador Dioclecià un cristià de Dalmàcia va creuar la mar Adriàtica i es va refugiar al mont Titano. Marino, eixe era el nom del cristià fugitiu, va sobreviure en solitari durant un any refugiat en una cova, però les visites dels habitants de la contrada el decidiren a retirar-se encara més i el dia 3 de setembre de l’any 301 va construir una església i una cel·la al mateix cim de la muntanya.

Després d’un enfrontament amb els propietaris del terreny que es va solucionar miraculosament gràcies a la pregària de Marino, el bisbe de Rímini va ordenar-lo diaca perquè poguera batejar els molts pagans que convertia. El nou diaca tornà a la seua cel·la del cim del mont Titano, allí va viure fins que va morir l’any 366.

Aquest és el motiu pel qual el dia 3 de setembre se celebra a la República de San Marino el dia de la fundació del país, de manera que els seus habitants afirmen que la seua és la república més antiga del món.

Caldria puntualitzar que durant alguns períodes la Serenissima Repúbblica di San Marino ha estat sota domini d’alguna autoritat forana, però les llegendes si destaquen per alguna cosa és per la seua capacitat per convertir en veritats dades que es perden a la nit dels temps, de manera que per acabar hui sols ens queda felicitar els habitants de San Marino.Rocca Guaita (first tower) in Borgo Maggiore, Republic of San Marino

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.