Hare Krixna, Hare Rama!

Om - Símbol de l'hinduismeUna religió és un conjunt de creences i conviccions, d’actituds i sentiments i de maneres de comportament que vinculen una persona o un grup humà amb allò que es reconeix com a sacre, misteriós o transcendent i que sovint s’identifica amb Déu o la divinitat. Pel nombre de fidels l’hinduisme és la tercera tradició religiosa mundial, amb més de mil milions de creients i sols per darrere del cristianisme i l’islamisme.

L’hinBhaktivedanta Swami Prabhupadaduisme no és una religió unitària, com tampoc ho són les altres dues tradicions majoritàries; hui ens fixarem en un dels corrents hinduistes més populars a occident, l’Hare Krixna, fundat a Nova York l’any 1966 per Bhaktivedanta Swami Prabhupada, un religiós nascut a Calcuta l’1 de setembre de l’any 1896.

Els adeptes Hare Krixna veneren la huitena encarnació o avatar de Vixnu, anomenada Krixna. Inicialment Krixna era un heroi alliberador que amb el temps acabà convertint-se en la divinitat més popular pel seu paper de salvador universal i enemic de qualsevol mal.Krixna

Si voleu adquirir la “consciència de Krixna” o veritat suprema heu de trobar un guru al qual haureu de sotmetre-vos totalment. A més de seguir els ensenyaments del vostre mestre espiritual haureu de complir amb algunes senzilles regles com abstenir-se de menjar carn i peix, no dormir més de sis o set hores per la nit i fer-ho sempre amb el cap orientat cap a l’est o cap al sud (no ho feu mai amb el cap dirigit al nord si no voleu morir prematurament).

Quan esteu preparats podreu eixir al carrer vestits amb la túnica taronja i el cap rapat per dansar al ritme del cant Hare Krixna, Hare Rama!Hare Krixna

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s