Bond, el primer Bond

Sean Connery - Aston MartinHi ha actors que un dia entropessen amb un personatge i mai més aconsegueixen desempallegar-se’n; si feu memòria segur que n’omplireu una bona llista i amb molta probabilitat un dels noms de la vostra llista serà el del protagonista de l’entrada de hui: Sean Connery.

Thomas Sean Connery va nàixer a Edimburg el 25 d’agost de l’any 1930, mai fou un bon estudiant i durant els seus anys de joventut es va interessar més per activitats com el futbol i la boxa. Es va allistar a la Marina anglesa, però una úlcera féu que el donaren de baixa quan només tenia 19 anys. Era l’any 1949  i durant uns anys hagué de treballar en els oficis més variats, fins i tot fou model de nu a l’Escola de Belles Arts d’Edimburg.Sean Connery - Mister Univers

No fou fins els anys 50 que començà en el món de la interpretació, a les primeres pel·lícules el seu nom ni tan sols apareixia als crèdits. El primer paper important el va interpretar a Antoher time, another place, compartint protagonisme amb Lana Turner. Encetava un camí que, amb l’ajuda del seu aspecte físic, acabaria oferint-li el personatge protagonista de la saga més longeva de la història del cinema, l’agent 007.

Sean Connery va interpretar James Bond, l’agent amb llicència per matar, en les cinc primeres pel·lícules de la saga, entre l’any 1962 i el 1967; ho tornà a fer una vegada més l’any 1983, però eixe capítol no s’inclou oficialment a la saga. A hores d’ara encara són molts els qui el consideren l’actor que millor ha interpretat el paper de l’agent 007 creat per l’escriptor Ian Fleming.

Convertit en una estrella, Sean Connery va decidir deixar el Servei Secret Britànic i va desenvolupar una brillant carrera fins que va decidir retirar-se l’any 2003. En eixos anys ens va regalar un bon grapat d’interpretacions destacades, segur que tots en teniu alguna a la memòria, personalment em quede amb el paper de Guillem de Baskerville a l’adaptació cinematogràfica d’El nom de la rosa.

Sean Connery - Guillem de Baskerville

Imatge estreta de Sean Connery.net

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.