Usain Bolt, el naixement del mite de l’home llamp

Usain Bolt - Beijing 2008Un llamp és una descàrrega elèctrica que pot produir-se entre dos núvols, entre diferents parts d’un mateix núvol o entre un núvol i el sòl. S’originen per la presència de càrregues de signe diferent als núvols, quan aquestes càrregues són prou elevades es produeix una descàrrega en forma d’arc lluminós, acompanyat sovint d’un tro.

La descàrrega elèctrica d’un llamp és capaç d’encendre la nit per convertir-la en dia, a més a més la seua velocitat és veritablement impressionant. No ens ha d’estranyar, doncs, que totes les cultures humanes associaren els llamps amb el poder sobrenatural de les divinitats i els consideraren atributs propis dels més poderosos déus dels respectius panteons.

El 21 d’agost de l’any 1986 va nàixer un llamp del cos d’una dona, ho féu a Jamaica i estava destinat a convertir-se en el més gran dels herois olímpics que meravellaren els homes amb les seues proeses. Segur que d’haver nascut uns 3.000 anys abans Usain Bolt haguera pogut ser el protagonista d’aquest mite que els mestres d’Història contaríem als nostres alumnes a les aules.

Algú podrà retraure’m que Usain Bolt només ha guanyat nou medalles d’or mentre que Hèrcules triomfà en els seus dotze treballs, també pot ser algú diga que Paavo Nurmi i Carl Lewis ja n’havien guanyat nou de medalles d’or abans. No els mancarà raó als crítics, però la superioritat i el carisma de l’heroi jamaicà ha destacat en tres Jocs Olímpics, sols l’home llamp ha sigut capaç de fer-ho i passarà molt de temps perquè ningú ho puga tornar a fer, estic ben segur.

Usain Bolt ha tancat la seua carrera olímpica, s’ha guanyat merescudament que el considerem l’home més ràpid de la Història, ara només hem d’esperar que un altre heroi aparega perquè ens quedem tots amb la boca oberta veient com els rècords de l’home llamp jamaicà són superats. Haurem d’esperar molt?Usain Bolt - London 2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s