Assassinat als carrers de Saigon

La guerra del Vietnam fou un conflicte bèl•lic que va enfrontar la República Democràtica del Vietnam i la República del Vietnam entre els anys 1954 i 1975. El conflicte era una continuació directa de l’anomenada guerra d’Indoxina que havia provocat la retirada de França de la regió, l’antiga potència colonial de la zona, i la divisió del país en dos estats independents ideològicament oposats que acabaren enfrontant-se.

La del Vietnam fou una guerra amb cobertura periodística total, la premsa pogué moure’s amb total llibertat per cobrir, fins i tot, els esdeveniments de primera línia. Eixe és l’origen de la ingent quantitat de material gràfic que ens ha arribat. No podem oblidar que aquesta guerra del Vietnam es considera com la primera guerra televisada, més que fóra en diferit.Nguyễn Ngọc Loan 1L’entrada de hui no estarà protagonitzada per cap personatge ni s’ocuparà de cap fet d’armes, hui el protagonista serà un assassinat que es va cometre l’1 de febrer del 1968 en un carrer de Saigon en presència del fotògraf nord-americà Eddie Adams i del càmera de la cadena NBC Vo Suu.

L’assassinat fou perpetrat pel cap de la Policia Nacional de la República del Vietnam, el general Nguyễn Ngọc Loan, ell fou qui executà de manera sumaríssima Nguyễn Văn Lém, un sospitós de pertànyer al Vietcong que havia sigut capturat poc abans.

La guerra del Vietnam ens ha proporcionat un bon grapat de fotografies que s’han d’incloure en l’àlbum gràfic del segle XX, però segur que aquesta de l’1 de febrer del 1968 es una de les més conegudes i també de les més crues que es poden vore.Nguyễn Ngọc Loan 2

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.