Impeachment, judici a un càrrec públic

Andrew JohnsonAndrew Johnson fou un polític nord-americà que va succeir l’assassinat Abraham Lincoln en la presidència dels Estats Units d’Amèrica. La seua carrera política començà ben prompte al Partit Demòcrata, afiliació que no fou obstacle perquè Lincoln, del Partit Republicà, confiara en ell per al càrrec de governador de Tennessee primer i com a vicepresident després, càrrec que permeté a Johnson convertir-se en el 17é president dels Estats Units en ser assassinat Lincoln al Teatre Ford de Washington.

Andrew Johnson va ocupar la presidència dels Estats Units entre l’abril del 1865 i el març del 1869. Mentre fou l’inquilí de la Casa Blanca va desenvolupar una política de reconciliació amb el Sud vençut a la Guerra de Secessió, així mateix no es va mostrar massa decidit en afavorir els drets civils de la població negra que es recollien a l’esmena 14 que havia aprovat el Congrés.

Andrew Johnson fou el primer president nord-americà que fou sotmés a l’impeachment el febrer del 1868, un procediment processal, originari de l’Edat Mitjana, que permet jutjar un alt càrrec públic prèvia aprovació del Congrés. L’impeachment podem assimilar-lo al nostre concepte de moció de censura, impugnació o acusació pública i Andrew Johnson fou absolt, com anys després ho va ser també Bill Clinton.

Llàstima que a casa nostra impulsar un impeachment contra els dirigents que darrerament estan incomplint fefaentment les seues obligacions, quan no han estat sorpresos realitzant activitats delictives flagrants, no siga possible pràcticament mai.

Per la meua banda afegiria també la possibilitat de sotmetre a impeachment aquells càrrecs públics que amb la seua actuació ens avergonyeixen als ciutadans per la manca de professionalitat manifesta i per improvisar en actes públics als què acudeixen des de fa 20 anys, eixos que ens menystenen a nosaltres i a la nostra essència atrevint-se a inventar paraules com “el caloret” enmig d’un acte on s’ha de dirigir a milers de persones. Què passaria si un mestre o un metge improvisara així mentre feia la seua feina, podria seguir exercint-la?El judici de Johnson per impeachment

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.