Temps Moderns

El 5 de febrer del 1936 es va estrenar a Nova York la que està considerada l’última pel•lícula del cinema mut, Modern Times de Charles Chaplin. Una de les obres mestres del Seté Art que li devem a Charlot.Cartell Temps Moderns Chaplin

La pel•lícula conta la història d’un treballador que no es capaç d’adaptar-se al ritme i les exigències que el sistema capitalista imposa d’una manera implacable, sense que li importen les persones i les seues circumstàncies ni la possibilitat de destruir-les sempre i quant els seus objectius de producció i benefici es complisquen.

La casualitat fa que el protagonista es trobe enmig d’un mobilització obrera i siga un dels empresonats per la policia que reprimeix l’acte, un bon exemple dels inicis del moviment obrer que juntament amb la visió crítica del capitalisme de començament del segle XX fan que siga una de les pel•lícules amb les que torture els meus alumnes d’Història del Món Contemporani de tant en tant.Manifestació Chaplin

De la resta del film i les seues característiques tècniques en trobareu bona cosa de referències a les nombrosíssimes pàgines que se’n ocupen, la xarxa n’està a caramull. En elles vos explicaran els efectes sonors que incorpora i com es pot escoltar per primera vegada a Chaplin parlant, o millor dit cantant, en una de les seues obres.

Per acabar només recomanar-vos que veieu la pel•lícula si no ho heu fet encara, paga la pena de veritat i més encara amb tot allò que últimament està caient-nos al damunt, sembla que Temps Moderns siga una obra profètica. Personalment cada vegada que ho faig em deixa un regust d’esperança que fa que, més que siga per una estona, em reconcilie amb mi mateix i amb els temps més que moderns que m’ha tocat viure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s