Viollet-le-Duc, castells de princeses per a Carcassona

Hui anem a fer turisme, ens afegirem als més de 80 milions de persones que escullen França com la seua destinació per passar uns dies de vacances gaudint de les moltes meravelles que allí es poden trobar. La majoria es dirigirà cap a la capital, París ofereix una quantitat gairebé infinita d’atractius per convertir-se en el punt d’arribada, però nosaltres anirem una mica més al sud, concretament a la ciutat de Carcassona.CarcassonaCarcassona és una antiga colònia romana posteriorment ocupada per visigots primer i àrabs després, fins que fou incorporada a meitat del s.XIII a la corona francesa. Les fortificacions medievals, compostes per una doble muralla i nombroses torres, daten del segle XIII i foren restaurades completament a mitjan segle XIX pel nostre protagonista de hui, Eugène Viollet-le-Duc.

Eugene_Viollet_le_DucEugène Emmanuel Viollet-le-Duc va nàixer el 27 de gener del 1814 a París, fou una polèmica figura de l’arquitectura sobretot per les seues reconstruccions d’edificis medievals, entre els quals destaquen les catedrals de Vézelay, Amiens i París, a més de la ciutadella de Carcassona.

L’actuació de Viollet-le-Duc es va caracteritzar per les greus errades que l’arquitecte va cometre; no sols va utilitzar per a la reconstrucció materials aliens a la zona com ho és la pissarra negra amb que va substituir la tradicional teula de terracota, també va canviar l’estructura de torres i muralla, rematant-les amb cúpules recobertes de pissarra negra que substituïren les terrasses característiques de l’arquitectura del país.

Això féu necessària una nova intervenció, llarga i costosa, que ha intentat tornar al conjunt de la fortalesa el seu probable aspecte original. No obstant aquesta actuació no es va fer a temps, la llegenda diu que els castells de les princeses de Walt Disney es van inspirar directament en aquestes desviacions estilístiques de Viollet-le-Duc.Castell de l'aventafocs

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.