Floquet de Neu, una vida en captivitat

La fascinació per les criatures més estranyes, ferotges o poderoses de la natura ens és comuna a quasi tots els éssers humans, segurament per això hi ha programes sobre la fauna domèstica i salvatge tots els dies als nostres aparells de televisió; però també es deu a eixa fascinació l’existència de parcs zoològics, un dels espais més depriments que podem visitar a moltes ciutats.

Els únics zoològics que no em produeixen rebuig ja d’entrada potser no ho són pròpiament, però no puc deixar de pensar que les coves prehistòriques amb les parets plenes d’animals pintats pels homes del Paleolític són en realitat els primers zoològics de la Història. Els primers en reunir animals vius amb la intenció d’observar-los sembla que foren els antics xinesos i els egipcis, malgrat que eixes ”col•leccions” d’animals encara estaven prou lluny del que nosaltres entenem com un parc zoològic.Altamira

El primer parc zoològic contemporani fou el de Londres, inaugurat l’any 1828 i anomenat també casa de feres, el que ens dóna una idea prou aproximada de les seues finalitats. És ben cert que actualment els zoològics ja no són aquells espais plens de gàbies on uns malaurats animals havien de passar la seua vida esperant l’arribada de grups de xiquets, sempre sorollosos i, perquè no dir-ho, sempre molests.

El 24 de novembre del 2003 va morir al zoològic de Barcelona un animal que hi vivia des del 1966, Floquet de Neu, un goril•la albí que amb els anys es va convertir en un dels símbols més coneguts a nivell mundial de la ciutat de Barcelona, sobretot després d’haver eixit a la portada de la revista National Geographic l’any 1967.

Capturat al boscos de Guinea Equatorial quan tenia poc més de dos anys, Floquet de Neu Floquet de Neutenia el pelatge completament blanc. És l’únic cas conegut d’albinisme entre goril•les, els intents per aconseguir-ne un altre exemplar foren tots infructuosos, malgrat els encreuaments que hi va haver entre els seus nombrosos descendents. De tota manera sempre ens quedarà la clonació seguint els passos de Dolly, però igual ens convé deixar la natura en pau i deixar-la que faça el seu camí.Floquet-de-Neu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.