La Llibertat il·luminant el món, encara que amb una mica de retard

Alexandre-Gustave Eiffel potser és l’enginyer més conegut del món, el seu cognom està associat a un dels monuments més populars del món, no de bades n’és el quart més visitat del planeta i s’ha convertit en el símbol de París, la Tour Eiffel. Hui parlarem d’un altre monument, tan popular com la torre parisenca però situat a l’altra banda de l’Atlàntic; l’Estàtua de la Llibertat, inaugurada pel president Stephen Grover Clevelaand el 28 d’octubre del 1886 i en el disseny de la qual va participar l’enginyer francés que obria aquesta entrada.

Estàtua de la LlibertatL’Estàtua de la Llibertat és un dels monuments més famosos de la ciutat de Nova York, fou un regal del poble francés al nord-americà per commemorar el primer centenari de la independència dels Estats Units, esdevinguda el 4 de juliol de l’any 1776. No cal que feu el càlcul, el projecte es va endarrerir i l’estàtua es va inaugurar uns anys després del que inicialment s’havia pretés.

La Liberté éclairant le monde, com s’anomena oficialment l’estàtua en francés, és obra de Frédéric Auguste Bartholdi. Es tracta de la representació d’una dona de 46 metres d’alt, però el monument s’enlaira fins els 93 metres d’alçada si afegim la base sobre la que s’eleva l’escultura de Bartholdi.

Pel seu emplaçament a Liberty Island, l’estàtua de la llibertat fou durant molts anys la primera imatge que milions d’emigrants europeus van tindre del continent americà, on anaven fugint de la misèria que els envoltava al vell continent, malgrat que la primera destinació que els esperava era el centre d’inspecció d’Ellis Island.

Estàtua de la Llibertat i Torres Bessones

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.