La batalla de Hastings, el Bastard es converteix en el Conqueridor

Guillem el Bastard, pel fet de ser fill natural del duc Robert I de Normandia, aconseguí imposar la seua autoritat sobre el ducat de Normandia després de sufocar les rebel·lions nobiliàries que havien sumit el feu en l’anarquia. Li va ser molt valuosa l’ajuda d’Enric I de França, el seu senyor feudal, amb qui acabaria enemistant-se després.

Guillem no deixaria de ser un altre senyor feudal més, dels que tants exemples podem trobar-ne per tot arreu, si no fóra perquè va protagonitzar l’any 1066 la darrera invasió d’Anglaterra que, fins hui, ha tingut èxit.

En morir el rei Eduard III, el tron anglés fou ocupat per Harold II, tots dos d’estirp saxona i pertanyents a la casa de Wessex. Però Guillem de Normandia va decidir fer efectius els seus drets sobre el tron anglés i, amb la benedicció papal, va desembarcar a Pevensey amb un potent exèrcit normand disposat a convertir-se en rei d’Anglaterra.

Tapisserie de Bayeux - Scène 23 : Harold prête serment à GuillaumeL’enfrontament es va produir el 14 d’octubre del 1066, al turó de Senlac situat entre les ciutats de Londres, al nord, i Hastings, al sud. Coneguda per la història com la batalla de Hastings, la lluita va durar quasi huit hores i el desenllaç fou una victòria total dels invasors normands, tot i que en algun moment del combat la victòria va estar perillosament a l’abast dels saxons.

La desfeta saxona i la mort de Harold permeteren Guillem de Normandia avançar sobre Londres on es va cenyir la corona d’Anglaterra el dia de Nadal del mateix 1066. Eixe camí recorregut per Guillem el Bastard, que ja s’havia convertit en Guillem II de Normandia el 1035, li permeté augmentar la seua col·lecció de dignitats i així passà a ser Guillem el Conqueridor i també Guillem I d’Anglaterra. No em negareu que una mica si que els va complicar la vida als futurs estudiants d’Història.Guillem I i els seus germans

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.