Stephen King, el mestre del terror i el misteri

Personalment no em trobe entre la miríada de fidels seguidors i admiradors de l’obra d’Stephen King, però reconec que l’autor nord-americà compta amb mèrits més que Stephen Kingsuficients perquè el puguem considerar l’autor de novel•les de terror i misteri més destacat del segle XX, sense oblidar que també ha conreat altres gèneres literaris.

Stephen King va nàixer el 21 de setembre del 1947 i fou un escriptor precoç, encara no havia deixat enrere la infància quan començà a escriure contes i amb només 13 anys enviava els seus relats a diverses publicacions on no li’ls acceptaren durant anys. Finalment li va somriure la sort i l’any 1965 la revista Comics Review va publicar-li per primera vegada una de les seues narracions, això si, hagué d’acceptar que canviaren el títol original, I was a Teenage Grave Robber, pel que va decidir l’editor, In a Half-World of Terror.

Després de llicenciar-se a la Universitat l’any 1970, Stephen King aconseguí un treball com a professor d’anglés de secundària sense aturar, però, la seua activitat de creació literària que culminà l’any 1974 amb la seua primera novel•la publicada, Carrie, que li proporcionà el seu primer èxit i la fama, que es va engrandir gràcies a l’adaptació cinematogràfica que l’any 1976 va fer el director Brian de Palma.Carrie 1976

Des d’eixe moment Stephen King no ha deixat de publicar els seus llibres amb proliferació. Són obra seua més de 50 títols, alguns escrits sota pseudònim, i alguns guions de cinema. Al mestre del terror i el misteri del segle XX li devem algunes de les més populars històries de por i misteri contemporànies, moltes d’elles adaptades per al cinema; jo personalment em quede amb The Shining (1977) o, com la coneixem per ací, La Resplendor, però reconec que sols he vist la pel•lícula del 1980 dirigida per Stanley Kubric i amb l’angoixa que em va produir podeu estar ben segurs que difícilment m’atreviré amb la novel•la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.