Sissi, l’emperadriu que no era tan dolça

Elisabeth de Wittelsbach, nascuda a Munic amb la dignitat de duquessa, quan comptava 15 anys va acompanyar sa mare i la seua germana major, Elena, a la residència d’estiu de la família reial austríaca. El pla era que l’emperador Francesc Josep I i Elena es comprometeren per contraure matrimoni. Les coses, però, anaren de manera prou diferent i qui va eixir compromesa amb l’emperador fou Elisabet.

Així comença la història de princeses que gairebé tothom coneix gràcies a la popularitat d’una trilogia de pel•lícules que, protagonitzades per Romy Schneider, tenien com a protagonista Sissi, l’emperadriu dels austríacs que també va voler ser reina dels hongaresos i que aconseguí influir sobre el seu marit per transformar l’imperi austríac en la monarquia dual austrohongaresa, també anomenada imperi austrohongarés.

La imatge idíl•lica i ensucrada que es dóna de Sissi a les pel•lícules protagonitzades per Romy Schneider està prou allunyada de la realitat. La veritable emperadriu Sissi fou una persona turmentada durant tota la seua vida, obsessionada pel seu aspecte físic va patir anorèxia i bulímia i, a més a més, mai va aconseguir integrar-se satisfactòriament en la cort imperial de Viena.

Per acabar d’adobar-ho, Sissi es va creuar amb l’anarquista italià Luigi Lucheni mentre passava uns dies al llac Léman, a prop de Ginebra. Fou el 10 de setembre del 1898 i el terrorista italià va fingir una entropessada amb l’emperadriu per poder clavar-li un estilet al cor. La ferida no fou massa aparatosa, però si que era mortal perquè va lesionar el cor. No deixa de ser un desenllaç tràgic, i més encara si pensem que Sissi no era l’objectiu inicial de l’atemptat.Sissi-

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s