Un bany de sang als Jocs Olímpics de Munic 1972

A meitat del mes de setembre del 1970, després d’haver-se proclamat la llei marcial a Jordània, el règim del rei Hussein desfermà una operació militar contra els centres de comandament de l’OAP (Organització per a l’Alliberament de Palestina) i contra diferents camps de refugiats palestins que hi havia al territori jordà. Les operacions s’allargaren durant onze dies i foren extremadament despietades, es parla de més de 5.000 víctimes entre civils i combatents palestins.

Eixe mateix mes de setembre es va constituir Aylūl al-aswad o Setembre Negre, com els palestins anomenaren el maleït mes de setembre del 1970. Es tractava d’un grup radicalitzat de guerrillers palestins d’Al-Fatah que va adoptar eixe nom per fer memòria de la massacre que el règim jordà del rei Hussein havia perpetrat.

Durant tres anys Setembre Negre es va dedicar a escampar el terror per tot arreu, assassinats de diplomàtics, sabotatges d’instal•lacions energètiques de països europeus, segrests d’avions, atemptats contra ambaixades, però l’acció més destacada del grup terrorista palestí va ser la Massacre de Munic.

La Massacre de Munic fou l’atac que setembre Negre va fer contra els esportistes israelians que participaven als Jocs de la XX Olimpíada, celebrats a la ciutat de Munic. La matinada del 5 de setembre del 1972 un comando de Setembre Negre va irrompre a la vi•la olímpica mentre els esportistes israelians dormien, eren 8 terroristes que aconseguiren agafar com a ostatges 9 membres de l’equip d’Israel, en el procés de l’acció van morir dos atletes i altres 17 pogueren escapolir-se dels terroristes.

El món sencer va mirar cap a la ciutat alemanya, aquesta vegada per motius no esportius, tothom contenia la respiració mentre es desenvolupaven unes negociacions entre les autoritats alemanyes i els terroristes, però l’estat d’Israel en cap moment va acceptar ni tan sols considerar les propostes dels segrestadors. El desenllaç va encongir el cor del món, l’operació de rescat de la policia alemanya fou un veritable despropòsit que costà la vida dels 9 esportistes i de 5 dels 8 membres del comando terrorista. Del que els va passar als tres terroristes supervivents potser en parlarem una altre dia.Les víctimes de Munic

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s