Lluis II de Baviera, el rei boig

L’entrada de hui també ens obliga a fer les maletes, però no patiu, el viatge és més curt que el d’ahir i no ens obligarà a creuar l’Atlàntic unes quantes vegades. La nostra Lluís II de Bavieradestinació és Baviera, un land alemany del sud-est del país on va nàixer el 25 d’agost del 1845 Lluís de Wittelsbach, fill primogènit del rei Maximilià II i la seua esposa Maria de Prússia, qui regnaria a la mort de son pare com Lluís II de Baviera.Convertit en rei amb només 18 anys, el jove Lluis II poc pogué fer per aturar el creixent protagonisme del regne de Prússia dins del procés que va menar a la unificació del II Reich alemany sota la corona dels Hohenzollern prussians, als quals es va oposar d’inici aliant-se amb Àustria en la guerra Austro-prussiana (1866), però els aliats del sud foren derrotats per la gran potència germànica septentrional.

La derrota va fer que el regne de Baviera caiguera dins l’òrbita del regne de Prússia i el jove rei Lluís II es desinteressara cada vegada més dels assumptes públics; els seus majors esforços es concentraren en el mecenatge artístic i en la construcció de tres grandiosos castells: Linderhof, Herrenchiemsee i Neuschwanstein, aquest darrer és hui en dia una de les destinacions turístiques més visitades d’Alemanya. Fou també Lluis II el gran mecenes de Richard Wagner, a qui va ajudar econòmicament per a construir el Festspielhaus de Bayreuth i professava admiració des que era només un jove príncep.

L‘excentricitat del comportament del rei, el fet que sols residira a Munic el temps mínim que se li exigia pel seu càrrec i que algunes veus afirmaren que Lluís II pretenia viure en un món de contes de fades, afirmació que el seu comportament no permetia desmentir, li feren guanyar-se el sobrenom de Rei Boig.

Eixa mateixa excentricitat possibilità que se’l diagnosticara com a incapacitat per a les tasques de govern, Lluís II fou confinat en un sanatori mental on, tot i estar sota vigilància mèdica, es va suïcidar ofegant-se al llac Starnberg. De tota manera no falten les teories de la conspiració que afirmen que Lluís ni era un malalt mental ni es va ofegar per pròpia voluntat, però ja se sap que aquests personatges tan “peculiars” sempre els envolta el misteri i la polèmica.Linderhof

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.