Elisha Graves Otis, confiança per pujar al cel

Edifici In Tempo - BenidormConfiança, seguretat d’aquell qui compta amb el caràcter, la capacitat, la bona fe o la discreció d’algú. La confiança és la pedra clau del nostre món i del seu ritme esbojarrat, tots nosaltres fem contínuament exercicis de confiança cega i absoluta, sense ni tan sols plantejar-nos com de perillosa pot ser l’acció més senzilla, per exemple entrar dins d’una caixa metàl•lica i que aquesta ens puge fins l’alçada que li hem assenyalat prement un botó.

L’ascensor és un invent que s’utilitza des de fa segles, això si donem crèdit a les afirmacions que diuen que ja hi havia un instal•lat al Palau de Versalles per a ús de Lluís XV. Hem d’esperar-nos a l’any 1829 per vore el primer ascensor mecànic a la ciutat de Londres, malgrat que es tractava més d’una atracció turística que d’altra cosa.

La tendència a construir edificis cada vegada més alts va convertir en una necessitat l’aparició d’un sistema ràpid, còmode i segur perquè les persones accediren als pisos superiors, quin futur tindrien si no els grans centres comercials? Voldria viure ningú al Home Insurance Building? El primer gratacel del món que es va construir a Chicago l’any 1885 i que “sols tenia 10 pisos”.

El responsable que hui a Benidorm podem pujar a la terrassa de l’edifici In Tempo a 200 metres d’altura o a la de l’Hotel Bali situada tan sols 186 metres més amunt que el sòl de La Marina Baixa, és un nord-americà que va nàixer el 3 d’agost del 1811 a Halifax. Elisha Elisha Graves OtisGraves Otis, així li deien al nord-americà en qüestió, fou qui va idear un sistema de seguretat que impedia que la plataforma d’un ascensor s’estavellara contra el terra en cas de trencar-se el cable que la sostenia. D’entrada el seu invent no va tindre massa èxit i els contractes que arribaven a l’Otis Steam Elevator Company que havia fundat eren escassos.

La demostració pública que E G Otis va realitzar l’any 1854 a l’exposició del Crystal Palace de Nova York, on ell mateix va pujar sobre una plataforma que, després de tallar-li la corda que la sostenia, sols va caure uns pocs centímetres abans d’aturar-se, va resultar tot un èxit i la companyia va començar a créixer. A la seua mort la companyia va continuar l’activitat dirigida pels seus fills, aconseguint arribar fins els nostres dies convertida en la principal empresa de fabricació, instal·lació i manteniment d’ascensors que treballa a més de 200 països.Gran Hotel Bali - Benidorm

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s