Ernest Hemingway, un nord-americà universal

El 2 de juliol del 1961 va morir un dels components més coneguts internacionalment de la generació perduda de la Literatura nord-americana, eixa que va florir en el període d’entreguerres, concretament entre la Primera Guerra Mundial i el Crack de la Borsa de Nova York del 1929. Foren un bon grapat d’autors que optaren per l’exili a Europa i compartiren, a grans trets, una visió del món.Ernest Hemingway

Entre els autors més destacats del grup es trobava el protagonista de l’entrada, Ernest Miller Hemingway, fill d’un metge que li va encomanar el gust per la pesca i la caça. Mostrà des de ben jove inclinació pel periodisme, ja a l’escola va fundar un periòdic, i molt prompte també es va iniciar com a periodista al Kansas City Star. Només un any després es va traslladar a Itàlia per participar en la Primera Guerra Mundial. De retorn als Estats Units va treballar a diferents diaris en els quals va publicar els primers contes.

Traslladat com a corresponsal de guerra a la guerra civil espanyola, es va implicar en la causa republicana i en fou un dels més destacats propagandistes. D’eixa experiència en sortiria una de les seues obres mestres, For Whom the Bells Toll (1940), que seria adaptada al cinema l’any 1943 i protagonitzada per Gary Cooper i Ingrid Bergman.

Hemingway és l’autor d’una obra basada en experiències personals, caracteritzada per un estil directe de frases curtes i simples, en la què utilitzà sovint la guerra com a rerefons dramàtic de les seues narracions. El seu conjunt el féu mereixedor del premi Nobel del 1954.

Alcoholitzat i paranoic, Ernest Hemingway passà els darrers anys de la seua vida ingressant en diversos frenopàtics fins que, després de ser-li diagnosticat un càncer, es va suïcidar disparant-se un tret d’escopeta el 2 de juliol del 1961.For Whom the Bell Tolls

Anuncis

Un pensament sobre “Ernest Hemingway, un nord-americà universal

  1. Retroenllaç: Mort d’un milicià, Federico “El Taino” de Benilloba | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s