Katharine Hepburn, l’estrella més rutilant!!!!

Katharine_Hepburn

Una estrella es va apagar el 29 de juny de 2003, la més gran i rutilant que mai ha solcat fins hui el firmament del Seté Art, la que més vegades ha abastat el zenit de la interpretació i una de les que durant més temps va ocupar un lloc a l’olimp dels actors, no debades la seua carrera es va perllongar per més de 60 anys.

Amb eixa presentació són ben poques les actrius que poden alçar la mà per respondre a la crida, en realitat crec que sols Katharine Houghton Hepburn ho podria fer sense quedar com una presumptuosa, senzillament estaria confirmant el seu currículum.

Nascuda en una família que, d’haver noblesa als Estats Units, hi pertanyeria, la seua infància es va desenvolupar en un ambient liberal de classe alta que va patir una forta sotragada pel suïcidi del seu germà major. Fou Katherine qui va trobar el cos del seu germà, circumstància que sembla la va dotar del fort caràcter que ja per sempre la va acompanyar. Va estudiar a l’exclusiu Bryn Mawr College de Filadèlfia, on després de graduar-se en Filosofia també va estudiar art dramàtic.

La seua primera pel·lícula la va rodar l’any 1932, fou A Bill of Divorcement a les ordres de George Cukor, i només hagué de passar un any perquè Katharine Hepburn guanyara el seu primer premi Òscar a la millor actriu pel seu treball a Morning Glory sota les ordres de Lowell Sherman. Tornà a guanyar l’Òscar els anys 1967, 1968 i 1981 per les pel·lícules Guess who’s Coming to Dinner, The Lion in Winter i On Golden Pond.Guess who's Coming to Dinner

Una entrada sobre Katharine Hepburn hauria de parlar de les seues pel·lícules, però no seria just fer un repàs superficial de títols, i menys d’una filmografia amb títols com The Philadelphia Story, Adam’s Rib, The African Queen i tants altres; també hauríem de parlar de la seua relació amb Spencer Tracy, però aquest no és un blog massa xafarder. Crec que la millor manera de tancar aquesta entrada és utilitzant el que Frank Capra va dir de Katharine Hepburn, quan la va dirigir en companyia de Spencer Tracy a State of the Union l’any 1948, “Hi ha dones, i a més hi ha la Kate. Hi ha actrius, i a més hi ha la Hepburn”.Adam's Rib

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s