Maureen O’Sullivan, la reina de la jungla

JaneJa fa més d’un any en que aquest blog es va dedicar una entrada al rei de la selva per commemorar la data de la seua mort. Hui dedicarem l’entrada a retre-li homenatge a la seua reina, Maureen O’Sullivan, aprofitant també la commemoració de la data de la seua mort, el 23 de juny del 1998.

Maureen O’Sullivan va nàixer a Irlanda, va entrar al món del cinema de manera casual quan la va descobrir el director Frank Borzage mentre rodava la película Song O’My Heart (1930) a Dublín, després de fer-li una prova de càmera el director va convidar Maureen a traslladar-se a Califòrnia per interpretar un paper en la pel·lícula. La jove Maureen no va deixar passar la oportunitat i amb només 19 va anar a Hollywood acompanyada per sa mare.

Va encetar llavors una llarga carrera cinematogràfica, teatral i radiofònica. Va treballar primer per a la Fox, però quan l’any 1932 se’n va anar a la Metro Goldwyn Mayer va interpretar el paper que li havia de donar fama internacional i la va inscriure a les històries del cinema. Foren sis les pel·lícules en les que va interpretar el paper de Jane, la companya de Tarzan, al costat de Johnny Weissmuller.

A més de la reina de la selva, Maureen O’Sullivan va rodar més de 60 películes, malgrat que l’any 1942 va deixar de treballar per atendre el seu marit, John Farrow (un dels guionistes de la primera pel·lícula de Tarzan), i els set fills que van tindre.

En els darrers anys de la seua carrera va participar en alguns projectes de cert èxit, incloent una aparició en Hannah and her sisters (1986), pel·lícula protagonitzada per la seua filla, Mia Farrow, i dirigida pel que llavors era el seu gendre, Woody Allen.Maureen O'Sullivan

Anuncis

Un pensament sobre “Maureen O’Sullivan, la reina de la jungla

  1. Jo la recorde com una de les germanes Bennet de “Orgullo y prejuicio” de Robert Z. Leonard amb Lawrence Olivier i Greer Garson. Una delícia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.