Ouija, què hi ha algú?

Què hi ha després de la mort? Aquesta qüestió que ha turmentat el gènere humà des del principi dels temps és segurament un dels orígens més probables de la Ouija, un giny que consisteix en un tauler de fusta amb les lletres de l’alfabet i els números del 0 al 9 gravats o pintats, entorn del qual es reuneixen diverses persones per a comunicar-se amb els esperits, els quals assenyalen les seues respostes al tauler per mitjà d’un got de cap per avall o d’algun altre objecte.

ouija

Malgrat que alguns “experts” afirmen que s’han descobert taulers molts semblants a la Xina que poden datar-se a finals del II mileni abans de Crist, la Ouija es va popularitzar al caliu de la moda espiritista que es va escampar per Occident a finals del segle XIX. Venia dels Estats Units, allí es va registrar la seua patent a nom d’Elijah Jefferson Bond el 28 de maig del 1890.

L’empresa que començà a comercialitzar-la, però, era propietat de Charles W Kennard, ell fou qui batejà l’invent amb el nom de Ouija, afirmava que era una paraula egípcia que significava “mala sort”, la qual cosa és falsa. Altres fonts afirmen que el nom prové de la combinació de dues paraules que signifiquen “si”, oui en francés i ja en alemany. Des del 1966 la companyia Parker Brothers fou la propietària dels drets sobre la Ouija, que es va convertir en companya de catàleg d’altres jocs molts populars com el Monopoly, el Risk o el Trivial.

De la llegenda negra que ha crescut al voltant de la ouija se’n poden trobar infinitat d’exemples per tot arreu, abunden els suïcidis, els assassinats, les possessions i altres experiències d’allò més terrorífiques. Personalment recorde com de cagadetes de por van eixir dues adolescents de la llibreria Sonidos y Letras de Santa Pola, especialitzada en esoterisme, quan li demanaren a la propietària un llibre per fer servir la ouija i aquesta poc menys que les va amenaçar amb ser posseïdes pel mateix Satanàs. Que conste que jo sols vaig comprar un llibre sobre els grans enigmes del cristianisme.Los grandes enigmas del cristianismo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s