Al Jolson, the Jazz singer

El 26 de maig del 1886 va vindre al món a Seredzius, Lituània, Asa Yoelson, el fill d’un rabí que es va traslladar als Estats Units amb tota la seua família l’any 1893. A la terra de les oportunitats el jove Asa es va dedicar al món de la faràndula, debutant amb només 13 anys en l’obra The children of the ghetto (1899).

Per facilitar la seua carrera, Asa va decidir canviar el seu nom i americanitzar-lo, de manera que des dels primers anys del segle XX fou conegut com Al Jolson; així mateix va incorporar un altre tret per caracteritzar el seu personatge, es tintava la cara de negre per actuar. Després de participar en unes quantes obres teatrals, li va arribar el primer èxit a nivell de tots els Estats Units interpretant Swanee (1920), una cançó de George Gershwin i Irving Caesar.Al Jolson

La consagració definitiva li va arribar a Al Jolson amb la seua actuació en The Jazz singer (1927), la que està considerada la primera pel•lícula sonora de la història del cinema. En ella es conta la història d’una família jueva ortodoxa el pare de la qual vol que el seu únic fill continue amb la tradició familiar i es convertisca també en rabí, però aquest prefereix seguir un altre camí i es converteix en un cantant de jazz. En eixe film Al Jolson pronuncia la frase que ha quedat per als annals de la Història del Cinema: “Un moment, un moment, encara no has escoltat res”, una frase que va resultar quasi profètica.

The Jazz singer fou l’empenta definitiva per a la carrera d’Al Jolson, va participar en més de vint pel•lícules després d’interpretar el cantant de Jazz i també va seguir desenvolupant la seua carrera pels escenaris teatrals.

Durant la Segona Guerra Mundial Al Jolson féu gran quantitat de concerts per a les tropes nord-americanes. No va cessar amb la seua activitat fins que la mort el va sorprendre l’any 1950, just després de tornar d’oferir un concert per a les tropes que estaven lluitant a la Guerra de Corea.The_Jazz_singer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s