Ha nascut un Sant!!!!

El 18 de maig de l’any 1920 va nàixer un sant a Wadowice, una xicoteta ciutat del sud de Polònia situada a uns 50 quilòmetres de Cracòvia. El seu nom era Karol Wojtyła i era fill d’un treballador de l’exèrcit i d’una mestra d’escola; bon estudiant i gran esportista, també fou un gran aficionat al teatre.

Joan Pau IIDurant l’ocupació alemanya de Polònia el jove Karol va ajudar clandestinament en tasques que ajudaven molts jueus a fugir de la persecució a al que estaven sotmesos. Posteriorment, l’any 1942, va ingressar clandestinament al seminari i fou ordenat sacerdot quatre anys després. Després d’ampliar estudis a Roma va retornar a Polònia on fou nomenat arquebisbe de Cracòvia el 1964, després de sis anys com auxiliar. Finalment el papa Pau VI li va concedir el capel cardenalici l’any 1967.

La seua elecció com a cap de l’església catòlica l’any 1974 fou un veritable daltabaix, no de bades era el primer papa no italià que s’escollia des del 1523 i el primer que procedia d’un país del bloc comunista. Va triar per al seu regnat el nom de Joan Pau II, en una mena d’homenatge al seu predecessor, Joan Pau II, que només havia ocupat el tron vaticà durant trenta-quatre dies.

El seu pontificat presenta un bon grapat de característiques definitòries, però si hem de destacar-ne només dues podem quedar-nos amb l’afany anticomunista, que resultà definitiu per a la desaparició del bloc comunista mitjançant una estratègia concertada amb el bloc occidental, i amb la gran tasca evangelitzadora desenvolupada mitjançant una intensíssima activitat viatgera.

Joan Pau II va patir un atemptat el 1981 i fou víctima d’un altre intent l’any següent; amb tot, els quasi 27 anys que va estar al capdavant dels catòlics el converteixen en el tercer pontificat més llarg de la història, només superat pel mateix Sant Pere i per Pius IX que regnaren 37 i 31 anys respectivament. Va morir l’abril del 2005 i el mes de maig del 2011ja fou beatificat pel seu successor, però no hagué d’esperar molt més per ser canonitzat, l’abril del 2014. Si algú de vosaltres vol celebrar la festivitat de Sant Joan Pau II ho pot fer ja el 22 d’octubre d’enguany, quan s’ha fixat la seua onomàstica.

Anuncis

Un pensament sobre “Ha nascut un Sant!!!!

  1. Retroenllaç: Calixt III, el primer papa Borja i el primer papa valencià | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.