John Travolta, quaranta anys de cinema

John Joseph Travolta va nàixer el 18 de febrer del 1954, és el fill més xiquet dels sis que van tindre Salvatore i Helen, un ex-jugador de futbol americà i una actriu. Fou la mare qui va influir en el jove John per aficionar-lo a la interpretació, de manera que prompte va començar a participar de les representacions teatrals de l’escola i d’alguns musicals a nivell local a Englewood, la localitat de Nova Jersey on vingué al món.

Bon ballarí des de ben jove gràcies a les classes que va rebre de Fred Kelly, el germà de Gene Kelly, la trajectòria professional de Travolta es va iniciar a Brodway a principis dels anys 70 del segle passat. Del teatre passà a la televisió, on va assolir certa popularitat, la qual cosa li permeté començar a treballar en el cine l’any 1975.

Malgrat el seu protagonisme al telefilm “The boy in the plastic bubble” del 1976, l’any de la consagració definitiva de John Travolta fou el 1977, quan interpretà a Tony Manero en la película “Saturday Night Fever”, paper que li valgué la primera nominació per al premi Òscar. Encara tornaria a tastar l’èxit l’any 1978 amb “Grease”, el musical de major èxit de la història del cine.

Els huitanta van vore com la seua carrera entrava en un cert declivi, amb alguns fracassos de públic i crítica que no aconseguí superar fins que protagonitzà “Look Who’s Talking” el 1989. La remuntada definitiva li va arribar el 1993 amb la pel·lícula de Quentin Tarantino “Pulp Fiction”. Des de llavors Travolta s’ha consolidat com un dels actors en actiu més respectats de Hollywood, gràcies als seus 40 anys de professió.John i Olivia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s