Jack Lemmon in …

Hui em propose dedicar-li l’entrada a un dels membres d’una de les parelles mítiques de la història del cinema, el 8 de febrer del 1925 va nàixer a Boston John Uhler Lemmon III, més conegut com Jack Lemmon, sense dubte un dels grans actors del segle XX.

CHPS_014714Jack Lemmon es va llicenciar en art dramàtic a la Universitat de Harvard abans de traslladar-se a Nova York on va començar a treballar acompanyant al piano la projecció de pel·lícules mudes en un local de la Segona Avinguda. Poc després començà a aparéixer als shows televisius de l’època. També va treballar als escenaris de Broadway durant poc més d’un any abans de ser contractat pels estudis Columbia Pictures de Hollywood.

L’any 1954 va participar en la seua primera pel·lícula sota la direcció de George Cukor, s’iniciava una carrera que havia de durar gairebé 50 anys i seria reconeguda amb sis nominacions al premi Óscar, que a més va guanyar en dues ocasions, el 1955 com a millor actor de repartiment i el 1974 com a millor actor.

No fou fins l’any 1966, quan ja era un actor consagrat que havia protagonitzat títols tan mítics com Ningú no és perfecte o Dies de vi i roses, que Jack Lemmon va treballar per primera vegada amb Walter Matthau, dirigits per Billy Wilder en L’estranya parella. El binomi còmic Lemmon – Matthau seria dirigit dues vegades més per Wilder i encara treballarien junts en altres cinc pel·lícules.

El talent interpretatiu de Jack Lemmon el situà merescudament entre els actors favorits i més reconeguts de diverses generacions de cinèfils d’arreu del món. Va morir l’any 2001 i fou soterrat a Los Ángeles, el seu epitafi  «Jack Lemmon in» li ret el darrer homenatge.Ningú no és perfecte_2

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s