VIVA VERDI !!!!

Giuseppe VerdiGiuseppe Verdi (10/octubre/1813 – 27/gener/1901) és el més destacat compositor italià d’òpera del segle XIX, autor d’algunes de les composicions més populars del repertori líric mundial, que són de presència imprescindible des de fa més d’un segle a les temporades d’òpera dels principals teatres del món.

Nascut l’any 1813, l’any 1839 va estrenar amb èxit la seua primera òpera (Oberto, conte di San Bonifacio) al Teatro alla Scala de Milà. No va passar el mateix amb el seu següent treball, la qual cosa, juntament amb la mort de la seua dona i els seus dos fills, li provocaren una greu depressió que li féu plantejar-se l’abandonament de la carrera musical, idea que rebutjà en llegir el llibret de Nabuco.

Nabuco, estrenada a Milà el 1842, rebé una acollida triomfal no sols per la indubtable qualitat de l’obra, també perquè el públic identificà amb la Itàlia dividida i dominada de l’època amb el tema del captiveri jueu a Babilònia que es desenvolupava en l’obra. Això féu de Verdi un símbol de la lluita nacionalista italiana que pretenia la unificació política del país i va convertir el passatge coral Va pensiero del tercer acte en un autèntic himne nacionalista del Risorgimento italià. Tant és així que l’acrònim del seu nom es va convertir en un crit patriòtic, quan els italians cridaven Viva VERDI estaven cridant en realitat Viva Vittorio Emanuele, Re D’Italia.V_E_R_D_I

Anuncis

3 pensaments sobre “VIVA VERDI !!!!

  1. Retroenllaç: La Traviata, una estrena poc reeixida | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

  2. Retroenllaç: Una nova dinastia reial per a Itàlia, els Savoia | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

  3. Retroenllaç: Teatro di San Carlo, l’escenari operístic més antic del món | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s