Edvard Munch, l’esperit expressionista

L’expressionisme fou un moviment artisticoliterari desenvolupat a Alemanya i en l’àmbit centreeuropeu durant les primeres dècades del segle XX. El seu vesant plàstic, molt influït pel literari, presenta el seu màxim exponent amb l’obra del noruec Edvard Munch, destacant per la seua notorietat el quadre titulat “El crit”.El critEdvard MunchNascut a Loten l’any 1873, Munch va patir una infantesa malaltissa i molt afectada anímicament per la mort de sa mare i la seua germana. Eixa pena el va acompanyar tota la vida i es va convertir en un dels temes recurrents de les seues obres. El 1885 féu el primer dels nombrosos viatges a París que faria amb els anys, allí va conéixer les avantguardes pictòriques del moment.

Edvard Munch desenvolupà un estil molt personal que es basava en l’accentuació de la força expressiva de la línia, la reducció de les formes a l’expressió més esquemàtica i l’ús simbòlic no naturalista del color.

Una turmentosa relació sentimental i l’abús de l’alcohol li provocaren un greu afecció nerviosa que el va recloure en un psiquiàtric. En eixir del sanatori es va establir ja definitivament a Noruega, d’on ja no es va moure fins la seua mort, esdevinguda el 23 de gener del 1944.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.