James Watt posa en marxa la Revolució Industrial

James WattJames Watt fou un enginyer, mecànic i inventor escocés que va nàixer el 19 de gener del 1736 a Greenock, prop de Glasgow. De família acomodada presbiteriana, el jove James començà la seua formació a sa casa per la seua delicada salut, això no obstant desenvolupà estudis a les Universitats de Glasgow i de Londres.

Retornat a Glasgow, obrí una tenda d’instrumental matemàtic a la Universitat, el que li permeté contactar amb molts científics de la institució acadèmica, la qual cosa li proporcionà un bon coneixement de les teories científiques de l’època, com la del concepte de calor latent de Joseph Black, amb qui lligà una bona amistat.

Treballant com a mecànic se’n va adonar que les màquines de vapor de Newcomen desaprofitaven gran quantitat de vapor. Quan en una ocasió hagué de reparar una d’eixes màquines li va incorporar un condensador separat que permetia aprofitar millor el vapor. La millora fou destacable i l’any 1769 va patentar la seua màquina de vapor, des d’eixe moment es pot considerar que s’ha engegat definitivament  la Revolució Industrial.

Màquina de vapor de Watt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.