Johann G Mendel, fundador de la genètica

Johann G MendelJohann Mendel va nàixer a Heizendorf l’any 1822 i després d’una infància marcada per les penúries econòmiques familiars va ingressar al convent agustinià de Sant Tomàs a Brno, on, a més de ser ordenat sacerdot el 1847, va prendre el nom de Gregor. Traslladat a Viena, es va doctorar en matemàtiques i ciències, exercint després com a professor fins que fou nomenat abat del monestir l’any 1868, abandonant llavors definitivament la seua tasca científica per dedicar-se només a les obligacions inherents del càrrec.

Gregor Johann Mendel desenvolupà, doncs, la seua experimentació entre els anys 1856 i 1868. Els seus treballs sobre els encreuaments de pèsols i altres plantes mitjançant pol·linització artificial li permeteren establir les lleis generals de la hibridació, la importància de les quals no fou reconeguda pel col·lectiu científic coetani. Només setze anys després de la seua mort, esdevinguda el 6 de gener de 1884, es va començar a considerar a Mendel com el veritable fundador de la genètica.

Les Lleis de Mendel constitueixen els fonaments de la genètica actual, expliquen la transmissió dels caràcters físics dels pares als fills. Bàsicament en són tres: la llei de la dominància, la llei de la segregació de caràcters i la llei de la segregació independent dels caràcters, considerant-se la segona i la tercera com les principals.

Gens

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.