The Boston Tea Party

La colonització europea del continent americà es va iniciar amb l’arribada dels castellans allà pel mes d’octubre de l’any 1492. Prompte es van afegir els portuguesos i una mica més tard, a principis del segle XVII, arribaren anglesos, francesos i holandesos.

A finals del segle XVIII l’ambient estava prou enrarit a les tretze colònies angleses d’Amèrica del Nord, el Parlament britànic havia aprovat nous impostos per intentar rescabalar la caixa de la corona després de les despeses que havia ocasionat la Guerra dels Set Anys contra França. Els habitants de les colònies es queixaven principalment perquè no se’ls havia consultat abans de gravar-los amb els nous impostos.

Una possible font d’ingressos per a la corona fou el tracte de favor que el govern anglés dispensà a la Companyia Britànica de les Índies Orientals mitjançant l’aprovació de la Llei del Te, que l’autoritzava per vendre te procedent de la Xina a les colònies sense pagar cap aranzel. La llei fou contestada pels colons amb un boicot al te xinés i amb manifestacions de protesta a ciutats com Filadèlfia, Nova York o Boston.

L’arribada a finals de novembre del 1773 al port de Boston d’un vaixell de la Companyia carregat de te va desencadenar tot un seguit de protestes que demanaven que no es descarregara la mercaderia. El 16 de desembre de l’any 1773 es va celebrar una assemblea de protesta amb milers d’assistents, d’allí eixiren un grup d’homes que, disfressats d’indis, abordaren el vaixell i llançaren 45 tones de te a la mar en una acció que ha passat a la Història amb el nom de The Boston Tea Party o la Festa del Te de Boston.

L’acció fou contestada pel govern anglés amb mesures repressives que culminaren amb el tancament del port de Boston l’any 1774 i la declaració de l’estat d’excepció. L’espiral d’enfrontaments resultà ja imparable i culminà amb la revolta oberta de les Tretze Colònies que acabà convertint-se en l’anomenada Revolució Americana que, finalment, tingué com a conseqüència la independència i fundació dels Estats Units d’Amèrica.

Estarà en aquest esdeveniment l’origen del gust pel café dels nord-americans?the_boston_tea_party

Anuncis

Un pensament sobre “The Boston Tea Party

  1. Retroenllaç: Qui va inventar el parallamps? | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s