Carlos Gardel, el tango etern!

Foto Tango

Encara que el tango és un ball americà d’origen mexicà o cubà i de procedència africana, amb un ritme semblant al de l’havanera, bé que més mogut, poca gent deixa d’associar de manera automàtica el tango amb l’Argentina.

És per això que resulta curiós que el rei del tango no nasquera a l’Argentina, però ja se sap que la reialesa sempre a tingut eixes coses i no els ha importat gens ni miqueta contravindre qualsevol cosa que per a la resta dels mortals no pot ser, ni tan sols, qüestionat de pensament.

Carlos GardelL’11 de desembre del 1890 va vindre al món Carlos Gardel, el lloc on ho va fer no està massa clar, però siga a França o siga a l’Uruguai, no ho va fer on deuria haver-ho fet si tenim en compte que Gardel està considerat el millor intèrpret de tangos que mai haja escoltat ningú.

Traslladat de xiquet a Buenos Aires, va fer-se molt popular interpretant tangos, sobretot a partir dels seus duets amb José Razzano. La seua carrera artística el portà de gira per Amèrica i Europa en nombroses ocasions, aconseguint ser àmpliament reconegut pel públic a tots els llocs on  va actuar.

A més d’enregistrar nombrosos discs i participar en una bona sèrie de pel·lícules, Carlos Gardel ens va deixar, abans de morir el 1935 en un accident d’aviació, un bon grapat de cançons que, de ben segur, en un moment o altre qualsevol de nosaltres ha taralejat. Digueu-me si mai no se vos ha escapat una estrofa de Volver o El dia que me quieras, per esmentar-ne només dues.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.