Robert Capa, fundador de Magnum

Generalment he aprofitat el natalici d’alguns fotògrafs destacats del segle XX per dedicar-los una entrada d’aquest blog, a ells o a alguna de les seues obres. Hui continuaré amb la tradició i protagonitzarà l’entrada l’autor d’alguna de les fotografies més conegudes del segle passat, Robert Capa.Robert Capa

Endre Ernö Friedmann va nàixer a Budapest el 22 d’octubre de 1913, era membre d’una família jueva que es va arruïnar com a conseqüència de la crisi del 1929. Detingut pel govern feixista hongarés per les seues simpaties pel partit comunista, hagué d’exiliar-se a Alemanya, instal·lant-se a Berlín amb només 18 anys.

Només dos anys després, el 1933, hagué d’abandonar Alemanya fugint dels nazis. El seu nou destí fou París, allí conegué Gerda Taro, que es va convertir en la seua parella i amb qui va crear la figura de Robert Capa per poder cobrar més pels seus treballs fotogràfics. Malgrat que l’engany fou descobert prompte, Friedmann va decidir seguir utilitzant el nom de Robert Capa com a seudònim.

Robert Capa es va especialitzar en el periodisme gràfic, especialment en conflictes bèl·lics. Els seues primers treballs en eixe camp els va fer durant la Guerra Civil espanyola, seues són algunes de les fotografies més conegudes del conflicte, com l’anomenada “Mort d’un milicià”, feta al front de Còrdova l’any 1936. Posteriorment va cobrir la Segona Guerra Mundial, publicant els seus treballs habitualment a la revista Life.Mort d'un miliciàL’any 1947 participà en la fundació de l’agència Magnum Photos, la primera agència cooperativa de fotògrafs independents, juntament amb Henri Cartier-Bresson, Rodger, Vandiver i David Seymour. Dedicat per un temps a la formació de joves fotògrafs, va decidir cobrir la guerra colonial de la Indoxina francesa, on va morir l’any 1954 en trepitjar una mina.

Anuncis

Un pensament sobre “Robert Capa, fundador de Magnum

  1. Retroenllaç: Mort d’un milicià, Federico “El Taino” de Benilloba | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s