Els guerrers de Xi’an, l’exèrcit etern del primer emperador

Durant el segle III abans de Crist la Xina estava dividida en tota una sèrie de principats independents i rivQin Shi Huangdials entre si. L’any 247 aC Zheng, un jove príncep, va accedir al tron del principat de Qin (Shânxi), iniciant un procés d’expansió atacant la resta de principats. En vint-i-sis anys de campanya aconseguí véncer tots els principats rivals i dominar tota la Xina. Es va convertir així en el primer emperador i va adoptar un nou nom més acord amb la seua nova dignitat, Qin Shi Huangdi.Sota el seu regant (221-210 aC) s’organitzà políticament el nou imperi. Es crearen vies de comunicació, s’unificaren pesos, mesures i moneda, es va estructurar l’escriptura i el calendari i començà la construcció de la Gran Muralla. En morir el 10 de setembre del 210 aC fou soterrat en el mausoleu que s’havia fet construir prop de l’actual ciutat de Xi’an.

Perduda durant més de 2.000 anys, la tomba de Qin Shi Huangdi fou descoberta l’any 1974 per uns llauradors d’una manera casual. La tomba constitueix un conjunt arqueològic impressionant, ocupa uns 56 km2, on s’ha descobert un exèrcit compost per milers de figures de terracota: els guerrers de Xi’an.Guerrers de Xi'anEls guerres de Xi’an són l’exèrcit que vigila el descans etern del primer emperador xinés, el fundador d’un imperi que havia de durar cent mil generacions. Un exèrcit de huit mil figures de terracota entre guerrers, cavalls, servents i carros, tots a mida natural i amb la fisonomia, la roba i les armes personalitzades.

Potser la tomba de Qin Shi Huangdi perdure cent mil generacions, el seu imperi però només li va sobreviure una generació. El tron encara fou ocupat per dos dels seus fills, ambdós foren assassinats i amb la mort del segon l’any 206 aC, els Qin foren suplantats per una nova dinastia: els Han.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.