Botticelli, el pintor de Venus

Sandro BotticelliSandro Botticelli, sobrenom amb què és conegut Alessandro di Mariano Filipepi, és un dels pintors del Quattrocento italià que trobem en tots els manuals d’Història de l’Art amb tots els mereixements.

Fou el més xicotet dels set fills d’una modesta família florentina. Tot i això, va rebre una formació superior a la que li corresponia per la seua situació social. Deixeble de fra Filippo Lippi, realitzarà les seues primeres obres sota la supervisió del mestre.

La qualitat de la seua obra, realitzada sota el mecenatge dels Medici, farà que el reclame Venusel papa Sixt IV per a decorar la Capella Sixtina del Vaticà. Allí treballà amb Il Perugino, Il Pinturicchio, Cosimo Rosselli i Ghirlandaio.

De retorn a Florència l’any 1482, pintà algunes de les seues obres més conegudes: Pal·las i el centaure, El naixement de Venus, L’Anunciació (totes tres als Uffizi), el retaule i la predel·la Coronació de la Mare de Déu (Academia, Florència), La calúmnia, basada en la descripció clàssica d’una obra d’Apel·les (també als Uffizi).

Els darrers anys de la seua vida es va vore molt influït per Girolamo Savonarola, sota la influència del qual sembla que destruí una part de la seua obra de tema pagà. Des d’eixe moment i fins la seua mort (17 de maig de 1510) la seua obra se centrà en la representació de temes religiosos, que deixaren d’ésser mers pretexts per a esdevenir sinceres manifestacions de sentiment místic.El naixement de Venus

Anuncis

Un pensament sobre “Botticelli, el pintor de Venus

  1. Retroenllaç: Leonardo da Vinci, l’home del Renaixement | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.