Tiberius Claudius Nero Germanicus

Per aquest blog ja han passat els dos primers emperadors romans i ara, si seguírem un criteri cronològic, seria el torn de Cal·lígula; però l’entrada la protagonitzarà Claudi, a vore si endevineu perquè.

Claudi es va convertir en el quart emperador romà a la mort del seu nebot Cal·lígula el 24 de gener de l’any 41.Fins eixe moment sempre s’havia mantingut al marge de la política, però durant el seu regnat demostrà una plena capacitat en el govern, malgrat les importants tares físiques, problemes de psicomotricitat i un notable tartamudeig, descrits per l’historiador Suetoni, que el feien semblar idiota; per això va patir el rebuig de la seua família.

Sota Claudi, l’Imperi va experimentar la seua primera expansió després de la fi del regnat d’August, ja que es va dur a terme l’annexió de diverses províncies, ara bé, la principal conquesta de Claudi fou Britània.

Morí improvisament el 13 d’octubre de l’any 54, la qual cosa fa sospitar que no fos enverinat per la seua segona muller Agripina, que devia aconseguir, així, que Neró el succeís, en perjudici de Britànic, fill del primer matrimoni de Claudi amb Messalina.

Anuncis

3 pensaments sobre “Tiberius Claudius Nero Germanicus

  1. Gracias a Robert Graves , a la BBC y al actor Derek Jacobi, Cla cla Claudio el idiota, el viejo rey leño, siempre ha sido mi favorito.

  2. Retroenllaç: Sèneca, conseller imperial | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

  3. Retroenllaç: Vespasià, l’emperador que morí dempeus | Sóc d'Alcàsser, sóc de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s