El monstre de l’Albufera

silur-2

Darrerament els diaris valencians han publicat notícies al voltant de la troballa d’un nou habitant del llac de l’Albufera, el silur.

Levante-EMV, “Los peces capturados indican que el siluro ya se ha reproducido en Forata”

Levante-EMV, “La dieta del siluro amenaza a fauna protegida de l´Albufera”

Levante-EMV, “Capturan otro siluro en la Albufera”

El silur és un peix al·lòcton que es va introduir il·legalment a l’Ebre l’any 1974. La seua presència a les aigües valencianes està documentada des de l’any 2009 al pantà de Forata; des de llavors moltes veus deien que era una qüestió de temps que arribara a l’Albufera, i sembla que ja estan ací.

El silur (Silurus glanis) és un peix d’aigua dolça molt gran quan es fa adult, sovint creix fins a més de 2 m i passa dels 100 kg de pes. Tot i això, la seva longitud, el seu volum i el seu pes depenen de la temperatura de l’aigua. És un depredador voraç i agressiu que a mesura que va creixent, modifica el seu règim alimentari; en la fase juvenil se centra en invertebrats, i en l’adulta sobretot en peixos i crancs, tot i que pot alimentar-se de granotes, rosegadors i aus aquàtiques de forma ocasional, encara que l’abundància d’aquestes últimes disminueix notablement en els embassaments on hi ha silurs (allà vorem que passa amb els collverds i ànecs de l’Albufera).

Crec que entendreu i em permetreu que per una vegada estiga decididament en contra dels immigrants, tot i que vull deixar ben clar que no els faig a ells responsables del possible desastre ecològic que puga derivar-se de la seua arribada al nostre país.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.